Friday, 6 May 2011

My Mom's Birthday

Salam suma...apa khabar geng sekalian? harap semuanya berbahagia selalu.. Insyaallah... i..how??? Alhamdulillah, hari ni Allah telah memberikan umur kat i selama 26tahun 12hari...n aku pon dapat rasa hidup yang penuh warna-warni ni bak kata member i cik hanim..
"hidup ini penuh dengan suka duka..ada hitam putih merah hijau biru kuning...inilah warna-warna kehidupan..like a SMARTIES"...

Sebenarnya post hari ni khas untuk the most person i love n also the most important person in my life...n also the person who are very supportive , lovely , caring , sensitive , the best chef ever n everything for me... She is...... My MOM...
Nama : Hjh Rashadah Binti Md Zain
Umur : 61 Tahun
Tempat Lahir : Langgar, Alor Star Kedah
Tempat Tinggal : Kg Gajah Mati, Pokok Sena
Favorite Daughter : Aanisah a.k.a AA..hehehehehehehe..saja-saja nak perasan sikit...

Today is my mom's birthday...n i want to dedicate special wish for my lovely mom that truly from my heart... 

Mak, Selamat Hari Lahir ke 61
macam tak caya ja mak dah 61..mak macam sama ja macam 10 tahun lepas.. ehh bukan-bukan, macam sama ja macam 15 tahun lepas.. mmmmm... tapi rasanya 20 tahun lepas pon sama ja... cuba citer sikit apa rahsia maintain muda dan jelita nie??? tak boley jadi ni.. nak maintain gak...hohohohoho...

mungkin mak pon rasa macam tu jugakkan.. rasa macam nisah still lagi baby girl mak macam 10,15,20,26 tahun yang lepas... sebab nisah rasa kasih sayang mak tak berubah pon...sama ja..cuma dulu mak garang sekarang mak dah tak garang...hehehehe...masih lagi masak yang best-best kat nisah..masih lagi basuh telekung sembahyang nisah bila dah hampir jadi macam belacan sambil bebel-bebel..masih lagi kejut nisah bangun pagi-pagi sambil bising-bising..masih lagi beli hanfon la baju la baju kecik la kasut la macam-macam lagi walaupon nisah nie dah keja pon...masih lagi tak marah time nisah pi tidoq atas riba mak walaupon dah besaq dari mak kot huhuhuhu...masih lagi nerves lebih dari nisah time nisah nak interview yang sama macam mak nerves yang lebey dari nisah time nisah nak ambik UPSR dulu..sama tak berubah...suma sama dan sama dan sama ja...

Harap mak sihat dan berbahagia selalu disamping anak-anak mak seramai 9orang yang pelbagai ragam, menantu-menantu mak yang baik-baik belaka, cucu-cucu mak yang comey-comey yang dok ada 14 orang dah dan suma lah ahli keluarga kita...harap mak sentiasa tak jemu jadi supporter nisah yang terbaik..tak letih jadi pengkritik nisah yang paling jujur...tak fedup jawab suma soklan-soklan nisah yang ntah apa-apa...tak penat dok ingatkan nisah itu dan ini...sumalah...

Terima Kasih Mak sebab mak dah jadi mak yang terbaik untuk nisah...Insyaallah nisah akan cuba jadi anak yang terbaik untuk mak...terimalah besday's song yang khas untuk mak dan bayangkan nisah tengah nyanyi dengan suara yang gemersik bak Saloma..hohohohoho:

Allah selamatkan Mak yang Cun
Allah selamatkan Mak yang Hot
Allah selamatkan Mak yang Cun lagi Hot...
Allah selamatkan Makkkk... yang Cun,Hot dan Meletoppsss...

Ok..sekian saja lah post untuk hari ni..n for the last word...HApPy BirthDaY Mak..I do Really Love U...babai suma...Ma'asalammah.....(^_^)Y

2 comments:

  1. selamat hari ibu utk mak awk...

    ReplyDelete
  2. TQ aja..happy mother's day utk mak awak jugak...

    ReplyDelete

Jangan Shy-Shy Cat la erk..silalah tulis comment anda yang bernas tu...