Wednesday, 16 May 2012

KECEWA.......HE KNOWS THE BEST ^_^v

Salam semua... berabuk la pulak DIARI kesayangan semua orang aku  nie... last entri aku 10 April yang lepas.... so, dah sebulan lebey aku tak bersua-suaan dengan geng semua kan... harap maaf bagi sesiapa yang demam sebab terlalu rindu kat i kan.... hahahahahahaha... perasaan tu jangan perasan sangat boleh tak? (mak joyah bising kat den....)

actually aku ada banyak nak share ngan korang-korang-hampa-hampa semua... cerita pasai birthday aku 24 April (bagi sesiapa yang belum post hadiah...takpa kalau hampa nak post lewat2 pon...i still terima...hahahahaha).... post cerita surprise birthday's party untuk the most important person in my entire life...  my mom HJH RASHADAH MD ZAIN... dan macam-macam lagi la... tapi masa dan ketika tidak mengizinkan... so, terkuburlah niat aku tu... tapi nanti aku akan usaha kan post cerita upacara surprise untuk mak i yang cun tu.. ok...

hari nie aku nak cerita pasal ketentuan yang jadi kat aku 1-2 hari yang lepas.... ada beberapa perkara yang aku rasa agak kecewa yang menimpa diri yang kiut lagi comel nie... huhuhuhu... sapa yang rasa nak tau dan nak ambil tahu... jom layannnn sesama....

AHAD - 13 Mei (8.00pm) : time nie aku ada kat KL sebab ada kursus esoknya... then alang-alang dah smpai KL awal... aku dengan yang lain pi menghabiskan duit di MidValley... aku dengan perasaan yang berbunga-bunga nak cari komik ZINT tajuk Si Penjual Aiskrim... puas i berpusing dalam MPH n MyNews... tak jumpa... so, i pon KECEWA la....

ISNIN - 14 Mei (6.30pm) : lepas abis kursus di KL i shoot terus balik ke Kedah sebab aku ada meeting di Cinta Sayang Resort Sungai Petani esoknya... so, check in 1 malam di situ... dah settle urusan check in dalam kul 6.30 petang tu... aku ngan MekLin... beriya nak pi mandi kat swimming pool... sangat excited bila nampak signboard SWIMMING POOL time nak check-in... sampai bilik solat then cepat-cepat salin baju nak g terjun... sekali bila dah smpai ja kat pool tu... ada kenyataan TUDUNG NOT ALLOWED, LONG PANTS NOT ALLOWED, T-SHIRT NOT ALLOWED.... semua tu la yang aku tengah pakai... so, nak aku londehkan semua ka kat situ.... memang tak la kan... huhuhuhu... yang ALLOWED SWIMMING SUIT, HEAD COVER dan seangkatan dengannya... so, memang aku tak QUALIFIED la nak masuk dalam kolam depa tu kan.... (tetiba ter"emotional" kan... huhuhuhu).... sekali lagi aku TERKECEWA di situ.... huhuhuhuhu
ISNIN - 14 Mei (10.00pm) : dah abis dinner malam tu... aku ngn MekLin balik bilik.... then time tu aku tersedar HP aku tak dak... puas aku geledah satu bilik dan beg-beg aku pon aku tunggang abis semua... still tak jumpa... MekLin cuba kol no aku dan KAKAK OPERATOR yang angkat cakap "THE NOMBER U HAVE DAIL IS CANNOT BE REACH" ntah betul ke idok ntah... tapi lebey kurang macam tu la... then aku dok diam-diam pikir semula baik-baik.... baru aku teringat yang aku tertinggal kat dalam toilet time aku masuk melepaskan "HAJAT" waktu sampai dan time nak check-in... DUHHHH.... aku ngan MekLin pon pi la ke tempat kejadian semula... memang harapan tinggal harapan la kan.... HP aku memang dah tak dak kat situ.... so... kali nie AKU TERSANGAT-SANGAT KECEWA!!!!! first sebab hilang HP kot... memang semua orang akan sedey kan... second sebab HP tu mak aku yang bagi.... lagi la aku sedey.... huhuhuhuhu.....

SELASA - 15 Mei (4.00pm) : settle ja meeting di Sungai Petani... aku balik ke Alor Setar ngan member aku.... kereta aku parking di opis JKR Alor Setar sejak ari Ahad yang lepas sebelum aku bertolak ke KL... sampai ja kat kereta aku... aku pon nak cepat-cepat gerak ke MAXIS CENTER sebab aku nak ambik balik kad SIM baru dengan No yang lama... TAPI.... sekali time aku nak start engine kereta aku.... TAK BOLEHHHHHHHHHH!!!!!!!! aaarggggghhhhhhh..... dah la nak cepat kan... kang tutup pulak MAXIS CENTER tu... dengan time tu hujan dah mula turun rintik-rintik kan.... then sekali lagi aku DIKECEWAKAN... huhuhuhuhu... tapi nasib baik ada orang disekeliling yang tolong aku.... depa tolak kereta aku dan aku dok dalam try start.... so, nasib masih menyebelahi aku... untuk pastikan kereta aku nie tak buat hal lagi time aku nak ke MAXIS CENTER... then aku biarkan engine run lama sikit... mati engine n try nak start balik... nasib baik boleh... bila dah macam confident baru aku gerak ke MAXIS CENTER... nasib baik semuanya ok.... sampai aku selamat sampai rumah.... ALHAMDULILLAH....

disebalik kejadian dan perkara yang menimpa aku tu... aku cuba cari hikmah disebaliknya.... mungkin aku tak jumpa komik tu sebab ALLAH tau aku akan lalai kalau aku beli... dan aku tak dapat mandi di SWIMMING POOL tu sebab ALLAH mungkin tau aku tak sesuai dengan keadaan air dalam kolam tu.... aku hilang HP tu sebab ALLAH nak tunjuk yang semua benda yang ada kat kita bukan sentiasa akan jadi milik kita... dan kereta aku tak boleh start tu mungkin ALLAH nak tunjukkan yang bateri kereta aku tu dah week dan perlu pi tukaq dan ALLAH takdirkan time kereta aku tak boleh start tu di tempat yang ada orang untuk aku minta tolong... bukannya di kawasan yang tak dak orang ataupon di kawasan ramai orang tetapi sorang pon tak sudi nak tolong... kan....

so, kita sebagai manusia kena sentiasa bersyukur dengan apa yang ALLAH takdirkan kepada kita... jangan  mudah rasa KECEWA dan putus asa dengan kehidupan kita.... sesungguhnya ALLAH tau yang terbaik untuk kita... dan kalau kita rasa kita susah... sebenarnya masih ramai lagi kat luar sana yang lagi susah dari kita... JOM KITA BERSYUKUR..... ramai-ramai ikut.... ALHAMDULILLAH... YA ALLAH... Aku bersyukur dengan RAHMAT yang ENGKAU kurniakan kepada aku YA ALLAH.... amin YA RABBIL'ALAMIN...

sekian cerita untuk hari ini... terima kasih sebab baca sampai abis... sampai ketemu lagi... Insyaallah.... babai semua...

4 comments:

  1. wowowowo...sadisnya cerita mu sahabat..memang hikmah terselindung sungguh!sabar eh aa..g beli iphone4s cepat=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe...mcm tragedi di bulan MEI la pulak...huhuhuhu....mmmmm yg part iphone4s tu mcm tak ja....i tak reti nk ber iphone iphone nie...hehehehehe... BudaKamponGugup kan... heheheheh

      Delete
  2. wow! sedeynyer! :'(
    aku nangis ni...banjir dh muadzam!
    takpe la aa, byk hikmah disebaliknya!
    pastu, bli la iphone 4s! leh viber2...
    note pun oke! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat g carik bot....hehehehehe..nie nape semua nk soh i rembat iphone 4s nie... mcm takkan ja...huhuhu .,.

      Delete

Jangan Shy-Shy Cat la erk..silalah tulis comment anda yang bernas tu...