Tuesday, 31 May 2011

-Baby New Born-

Salam semua...bagi yang tengah bekerja tu..selamat bekerja..untuk students U selamat bercuti semester yang panjang....n bagi yang tengah cuti sekolah tu..akak ucapkan selamat bercuti sekolah....yeeeeeeaaaaa!!!!!!!!!!!! akak suka kalau cuti sekolah nie...apahal lak hang yang nak suka nie cik aa oiiii ???? bukan apa..banyak benda yang best kalau musim cuti sekolah..musim cuti nie..akak dapat banyaaaakkkkk sangat jemputan kenduri kawen..ramai kengkawan akak yang nak menamatkan zaman bujang depa..akak tumpang gembira dan tumpang gi makan nasik minyak kat umah depa...hehehehehe... selain tu, kalau musim cuti sekolah nie...apa yang paling best... jalan jadi kurang jem... bahagia ja akak keluaq dari rumah lewat-lewat sikit.. still dapat sampai macam biasa kat opis.. kalau tak, keluar lambat sepuluh minit pon boley menyebabkan akak lewat sejam n kengkadang hampir 2 jam sampai opis... itulah hiruk-pikuk dugaan pemandu kat kotaraya KL nie...

sorry la erk..i termelalut la pulak berintro.. huhuhuhu... ok2 jom kita balik kepangkal jalan mengenai tajuk post hari ni...kemarin aku pi melawat my lovely cousin yang baru dapat baby boy yang cutee sangat..lama jugak aku g berkampong kat wad yang sepupu aku check in selama 3hari 2malam tu..nasib baik la tak kena halau dengan misi-misi kat situ..actually, cousin aku dah bersalin pada 29May2011 (ahad) tepat jam 1.54ptg..berat jugak baby cousin i tu..3.75kg...n sepupu i bersalin secara normal...dan semuanya selamat..Alhamdullilah...dan cousin i ngan suami bercadang nak namakan anak depa dengan nama Muhammad..sempena nama Rasullulah SAW..insyaallah Muhammad akan grow up as a good Khalifah di bumi Allah nie...

so dengan ini, saya selaku sepupu yang hot lagi meletuppsss nie...nak ucapkan tahniah kat my cousin Syaza yang cun dan hubbynya saudara Wahid sebab dapat baby boy yang comel lagi sihat..dan hope u guys dapat menjalani hari-hari yang akan datang dengan lebih bahagia dan bermakna dengan kehadiran Muhammad sebagai pelengkap hidup kalian...Insyaallah...

dan untuk my dearest Muhammad, our new family's member..semoga Muhammad menjadi anak yang soleh dan sihat-sihat selalu...amin... (aku tetap nak tulis khas untuk dia..walaupon sekarang dia cuma tau nangis, minum susu, berak ngan kencing...hihihi..tapi  nanti bila dia dah pandai baca..aku akan make sure dia baca post nie...hohohohoho...)

ok..itu dulu buat hari ni..nanti insyaallah kita jumpa lagi dengan bebelan aa seterusnya.. hoohohoho... daaaaaaaaaaaaa suma... ma'asalammah...(^_^)

4 comments:

  1. lps ni meriah la hidup deme dh de baby

    ReplyDelete
  2. velasrizal: Insyaallah...mudah-mudahan..amin...

    ReplyDelete
  3. begitu lah ceritanya..Alhamdulillah...

    ReplyDelete

Jangan Shy-Shy Cat la erk..silalah tulis comment anda yang bernas tu...