Tuesday, 11 October 2011

AKU terMALU....

Salam semua... apa khabar? semoga semuanya berbahagia selalu dan selalu.... hehehehe.... harini aa telah mengalami hari yang sangat BLUURRR.... inilah panahan tidoq sampai 10jam... bangun-bangun je terus bluurrrr.... sekarang pon masih ada simptom-simptom kebluuran yang melampau... so, kalau ada yang salah tertaip tu harap maaf ye...

pernah tak anda semua dengan penuh yakinnya membuat sesuatu yang memalukan diri sendiri? mesti pernahkan... aku pon ada kalanya dengan yakin dan tanpa ragu-ragu membuat sesuatu yang telah memalukan diri sendiri... macam pagi tadi... dengan keadaan blurrr yang melampau... aku turun dari kereta... then aku ternampak ada sorang lelaki aku kenalkan sebagai Mr X... 

Mr X macam dalam keadaan tergesa-gesa turun dari kereta... dia kunci kereta sambil bergegas masuk ke kawasan office... aku tengokkan je Mr X dari jauh... bukan sebab dia hensem atau macho yang menyebabkan aku nak merenung dia... cuma aku rasa pelik kenapa dia terlalu bergegas... walhal hari masih pagi... (kenapa macam tengah menulis karangan SPM nie? ohhh tidakkk... memang aku tengah kurang normal...) 

sambil aku meng'ushar' Mr X tu tengah mengelabahkan diri... aku sempat jugak memerhatikan kereta Mr X yang tersergam megah... BMW ntah berapa series... tetiba aku perasan lampu kereta Mr X tak tutup... aku pon dengan niat yang murni semurni Minyak Masak cap MURNI pon berlari membontoti MR X... 

Aa     : Encik... Encik.... ENCIK!!! (ishhh tak dengaq pulak dia nih..) ENCIIKKKK !!!!
Mr X : Saya ke? kenapa ye?
Aa     : (sambil tersemput-semput sebab lari kejar Mr X) Kereta Encik, lampu tak tutup....
Mr X : Ohh itu ke... takpa dia tutup sendiri... automatik....
Aa     : oooo ye ke? ok... (opppsssss malu mak..... huhuhuhuhu)
Mr X : k... terima kasih... (sambil tersenyum.... tapi aku tak tau la tersenyum ikhlas ataupon nak gelakkan aku yang taktau nie.... tapi aku anggap la senyum tu senyum yang ikhlas.... huhuhuhu... dushh dusshhhhhh)



aku rasa sangat-sangatlah terMALU sendiri.... macam nie la kot ---->













time tu rasa macam nak sorok muka macam nie
<------









Moral of the story... kalau niat kita baik, kita tak perlu risau... kita cuba buat seikhlas yang mungkin dan jangan harapkan apa-apapon balasan.... sekian terima kasih... (macam takdak kena-mengena pon.....?)

oklah darling sekalian... itu dulu untuk hari nie.... nanti aa cerita lagi... daaaaaa semua.... ma'asalamah ^_^

p/s: weekend lepas aa dan kawan-kawan pergi bercuti di KUANTAN... tempat kami semua ditemukan... Insyaallah nanti bila semua gambaq dah terkumpul... aa pasti akan share dengan u'olls sekalian....


5 comments:

  1. hahahaha..aa..klaka!tergelak kuatkuat bile bace entry ni...nasib xdak org dalam lab.hehehe

    ReplyDelete
  2. hahhhahahah, mmg klakar la a'aa... emmmmm sabo jola...

    ReplyDelete
  3. PutriesNoora: lawakkan? aa pon tergelak jugak bila ingatkan balik...huhuhuhu...nasib baik bukan pakwe hensem..dah kategori pakcik-pakcik..kalau tidak lagi la i blushing2...hehehehe =_='

    ReplyDelete
  4. Ct Aja: hohohoho...nasib baik aa tak buat2 pengsan sebab malu yang melampau....tapi serius mmg malu kot time tu...hehehehehe

    ReplyDelete

Jangan Shy-Shy Cat la erk..silalah tulis comment anda yang bernas tu...