Thursday, 2 February 2012

UNSATISFIED!!!!

Salam semua... selamat hari Khamis... apa khabaq kalian-kalian sekalian? semoga semuanya sihat-sihat hendaknya.. Insyaallah.... 

hari  ni AA nak ajak geng semua renung-renungkan situasi-situasi yang sering berlaku dikalangan kita dan tak terlepas diri AA sendiri... jom check it out!!!!

Situasi 1
Kenapa la gaji aku ni RM1,000 je? Aku ada degree kot.. kurang-kurang RM2,000..... THEN BILA DAH NAIK GAJI... gaji dah naik RM2,000... tapi kontrak la pulak.. apesal tak tetapkan je terus aku kat sini? @#%!&(*&^) punya BOS!!!!!....
.
Situasi 2
Lotih siot hari-hari menapak naik TREN nak gi keja balik keja.... kan best kalau ada kereta.... huhuhuhu.... THEN BILA DAH DAPAT BELI KERETA IKOT KEMAMPUAN DIRI.... tak best la keta nie.. dah la kecik... tak power pulak tu... BOSAN TUL ARRRRRRR!!!!!!!!!!!

Situasi 3
hari-hari buat kerja yang sama.... takde benda lain ke yang bos aku nak bagi nie? ape ingat aku takleh buat keje ke ape? siot tul la PAKCIK nie.... THEN BILA DAH DAPAT KERJA YANG MACAM_MACAM... apahal suma kerja aku nak kena buat nie? fail aku nak kena jaga, kehadiran pon aku, barang-barang opis pon aku, prepare mesyuarat pon aku... ape ingat aku takde keje ke nak buat????? ^&*@#)()*Y^@%@&@^@%%%%$!@&(*(!@$^^&&*)@_) tul al BOS nie!!!!

# merungut-merungut dan terus merungut... tak puas hati... tak cukup dengan apa yang ada... tak happy buat kerja... semua-semualah.... 

apa yang aku nak tekankan kat sini.... kenapa kita nak kena ada sifat macam nie..? tak salah kalau kita nak punya impian untuk sentiasa lebih baik.... tapi, kan lagi baik kalau kita punya impian untuk hari esok tetapi masih bersyukur dengan apa yang kita ada pada hari nie... rasanya hidup kita akan lebih tenang dan lebih bahagia... betul tak? 

 happy working everyone \m/ (^_^) \m/

ok itu jelah cik joyah nak ngomel pagi-pagi nie... renung-renungkan dan selamat beramal.. babai suma.... ma'asalamah.....

p/s: tahniah untuk my friend CT AJA sebab dah jadi wife orang... semoga berbahagia sampai syurga.. ok bebeh... yang lain, jom kita terjah cerita HARI BAHAGIA dia nie....

10 comments:

  1. sokong2..hanya org yg dah experience benda2 camni & sedar kesilapan dia baru xde sikap mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap-harap kita boleh elakkan diri dari tergolong dlm golongan nie..kan kan kan...Insyaallah....

      Delete
  2. Rosmaliza Ibrahim2 February 2012 at 13:46

    salam aa. lme da xcontact yer lps hbs dip dlu..jumpa kt uitm pon da lain batch..tp xslh berjumpa di ruang ni kn..setuju beno ngn situasi yg aa share kn..apepon yg ade pd kite,kite ptt bersyukur..dan trus berusaha untuk ms depan..=)

    ReplyDelete
  3. Salam...Ja kan? kan kan kan...lama tak contact...huhuhuhu....mmmm...semoga kita terus maju dan maju...Insyaallah....

    ReplyDelete
  4. Salam kak AA... saya adik akak masa kat bahiyah dulu... follow2 saya erk kat cnie http://wwweffafarhana.blogspot.com/ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti kak aa terjah-terjah blog u...ok dear...

      Delete
  5. mekasih a'a......... bagus entry ni, tb2 terfikir balik...kdg2 mcm 2 la kan, mengomel jek..insyallah pasni kn blajar bersyukur dgn ape yg ada...thanxz a'a sbb ingatkan...

    ReplyDelete
  6. you're welcome...hohohohoho...insyaallah..jom kita cuba yang terbaik..kan kan kan...

    ReplyDelete
  7. Sad but true...always feeling this before!
    now, trying to appreciate everything even sometimes it is hard to do.
    mesti nak ngomel punyer! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow..pagi2 buta u bukak blog...adam takleh tido ke? JOM KITA MENCUBA UNTUK SENTIASA LEBIH BAIK....

      Delete

Jangan Shy-Shy Cat la erk..silalah tulis comment anda yang bernas tu...